Müzisyen ismini anımsatan Udi Hindi pandemi günleriyle beraber son zamanlarda çok aranan ve oldukça faydalı olduğu görünen bir bitki olarak, kısa sürede hayatımızda önemli bir yer kazanmıştır. Udi hindi yağı nasıl yapılır ve udi hindi çubuğu kullanım alanları benim de araştırmalarım arasında yerini buldu.
Udi Hindi Ağacı Nasıldır?
Anavatanı birçok baharat türünün olduğu gibi Çin‘dir. Dört mevsim yapraklarını dökmeyen ve her daim yeşil olan bir ağaçtan elde edilir. Bu ağaç ülkemizde bulunmaktadır, ancak Türkiye’de yetişen ağaçlar sadece süs amaçlı kullanılabiliyor. Toprak ve hava koşulları gereği, sadece Çin’den gelen ağaçlardan elde edilen ürünler istenilen faydayı vermektedir. Udi Hindi bitkisi Türkiye de nerede yetişir derseniz sadece süs bitkisi için araştırma yapmış olursunuz.
Udi hindi yağı nedir?
Udihindi yağı nedir ve udi hindi yağı neden yapılır; uzak doğuda yetişen ve yağ almaya uygun olan Udi Hindi Ağacından elde edilen yağdır. Udi hindi otu fizyolojik ve psikolojik birçok faydası bulunan bir bitki türüdür.
Udi Hindi Yağı Fiyatı
Maalesef ki ürün ithal olduğu için şu an toptancılarda udi hindi fiyat olarak; kilosu 150 lira olan ürün, baharatçılarda 500 liraya kadar çıkmış vaziyette. O da bulabilirsiniz! Neden böyle söylüyorum; çünkü pandemi günlerinde ithal ithal ürünlerde ciddi sıkıntılar yaşanmakta ve udi hindi tozu fiyat konusunda uçmuş durumda. Bunlardan birisi de o udi hindi bitkisi. İthal edilemediği için fiyatı daha da artacaktır. Piyasada bulunması oldukça zorlaşmış vaziyette ve bundan dolayı da perakendede fiyatlar daha da artacak gibi.
Udi Hindi Bitkisi Faydaları
Udi hindi yağı faydaları ve zararları hemen herkes tarafından merak edilmektedir. Udi hindi yağının faydaları için çok fazla kullanım alanı var, son günlerde bilinmesinin sebebi ise; Udi Hindi Corona salgınına iyi geldiği yönündedir. Udi hindi yağı kullanımı zengin olduğu için her alanda faydalanabilirsiniz. Udi hindi yağı cilde faydaları ve diğer başlıca udi hindi yağı faydalarına ve udi hindi tozu faydalarına değinecek olursak;
- Bağışıklık sistemini güçlendirir
- Mide rahatsızlıklarına iyi gelir
- Kış hastalıklarına iyi gelir
- Doğal antibiyotiktir, enfeksiyonlara iyi gelir
- Boğaz ağrılarına iyi gelir
- Cinsel güç kazandırır
- Mikropları atar
- Burun tıkanıklığına iyi gelir
- Ağız kokusunu giderir
- Udi hindi cilde faydaları da bulunmaktadır.
Udi hindi yağı ne ise yarar diyorsanız; Gördüğünüz gibi genel olarak udi hindi faydaları neredeyse tüm vücut için etkisini göstermektedir.
Udi hindi yağı buruna damlatılır mı? Burun tıkanıklığına iyi gelen bitkiyi buruna damlatmak yerine hastalık halinde çayını tüketmelisiniz.
Udi Hindi Yağı Nasıl Kullanılır?
Her şeyin olduğu gibi udu hindi tozu denen bu bitkinin de tüketimi kesinlikle doğru şekilde olmalıdır. Peki udi hindi nasıl kullanılır? Şöyle ki; tadı oldukça acı olan Udi Hindi, çay olarak tüketilmesi çok güzel kullanma şeklidir fakat tadı acı olduğu için udi hindi tozu ile udi hindi bal karışımı ya da udi hindi pekmez karışımı ile kullanımı çok daha haz verici olacaktır. Udi hindi yağı kaç damla kullanılır diyenler için toz fazını kullanmayı tavsiye ederim. Günde 2 tatlı kaşığı karışımın yemeklerden yarım saat önce tüketilmesi tavsiyeler arasındadır.
Cinsel sorunlar dahil birçok hastalıkta destekleyici ve takviye edici gıda olarak kullanılması önerilmektedir. Piyasada direkt olarak bitki veya toz şeklinde değil, Udi Hindi Yağı adı altında satılan ürünlerde bulunmakta.
Udi hindi yağı nasıl içilir? Udi Hindi aktar tarafından; bir bardak suyun içerisine bir kaç damla yağı damlatıp içilmesi tavsiye ediliyor. Udi hindi çayı faydaları da bu bitkinin faydalarına eş değerdir.
Ancak genelde bu ürünün yağından ziyade, öğütülmüş halinin kullanmasını tavsiye ediyorlar. Udi Hindi bitkisi fiyatı, yağına oranla hem daha ucuza geliyor hem de kesinlikle daha etkili bir yöntemdir. Genel olarak udi hindi bitkisi nasıl kullanılır ve udi hindi bitkisi nasıl tüketilir sorularına yanıt olarak maddeler sıralayalım. Peki udihindi yağı nasıl kullanılır? Udi hindi tozu nasıl kullanılır?
- Udi hindi çayı yapılabilir
- Maskesi yapılabilir
- Bal ile karıştırılabilir
- Pekmez ile karıştırılabilir
- Suya damlatılabilir
Udi hindi yağı bebeklerde nasıl kullanılır diyenler de olacaktır. Alerji konusunda baskın olan bu bitki için, bebeklerde udihindi yağı kullanımı konusunda doktor tavsiyesi olmadan kullanılmaması gerekiyor.
Udi hindi yağı cilde nasıl uygulanır?
Udu hindi yağı nasıl kullanılır? Her yerde kullanılır. Udi hindi yağı yüze sürülürmü? Doğru kullanım ile yüze sürüldüğü taktirde cildinizi gençleştirir.
Cildiniz için hazırlayacağımız kremde udi hindi bitkisini toz şeklinde kullanmanızı tavsiye ederim. Isıya dayanıklı 50 ml’lik bir cam kaba zeytinyağını koyduktan sonra bir çay kaşığı udi hindi tozu (udihindi tozu) eklemeniz gerekir.
İçi su dolu bir tavaya hazırladığımız cam kavanozu, tava ile direkt temas etmemesi için cam şişenin altında kağıt havlu koyduktan sonra karıştırmayı bırakmadan kaynamaya bırakıyoruz. Su kaynadıktan 5 dakika kadar sonra ocaktan alabiliriz.
Cam şişenin kapağı açık kalacak şekilde soğumaya bırakın. Bu kremi buzdolabında iki haftaya kadar saklayabilirsiniz.
Udi Hindi Bitkisi Zararları
Atalarımız “azı karar, çoğu zarar” lafını boşuna söylememişler. Udi hindi yağı zararları için de bu söz geçerlidir. udi hindi yağının zararları nelerdir? Udi hindi alerji konusunda fazla tüketime bağlı olarak tetikleyicidir. Karışımları ve yağı günde bir kere, iki kaşığı geçmeyecek şekilde kullanımı tavsiye edilmektedir. Udi hindi yağı kullananlar yorumları ve udi hindi yağı kullananlar kadınlar kulübü yazılanlar da tavsiye edilen miktarda kullanımı önermektedir.
Udi hindi ile ilgili hadis olduğu da söylenmektedir. “Hadîs-i Şerîf; ‘Tedavilerin en iyisi hacamat ve udi hindi ile tedavidir.’” Ancak doğruluğunu bilemediğim için o konuda kararı sizlere bırakıyorum. Sağlıklı günler diliyorum!
İkinci görsel (udi hindi ağacı yazan) demir hindi ağacına ait bir görsel. Demir hindi ile udi hindi birbirinden farklı bitkilerdir.
Selam, kullanabileceğim görsele ait linki paylaşırsanız güncellemek isterim. Geri bildirim için teşekkür ederim.
Udihindiyle demirhindiyi karıştırmayın