Bazı uygulamalar var ki; telefonda kurulu olması gereken uygulamalardan öte; bir telefona yüklenecek olmazsa olmaz uygulamalardır. Gerçek hayatta düzeni pek sevmezsem de şahsi bilgisayarımda ve şahsi telefonumda her şeyin kolay erişilebilir ve düzenli olmasını çok severim. Telefonunuzda mutlaka olması gereken uygulamalar nelerdir birlikte bakalım.
İçindekiler
Fotoğraf, Ses veya Video Düzenleme Uygulamaları
Timbre
Android cihazlarda en iyi ses düzenleme uygulamalarının başında kuşkusuz Timbre geliyor. Beğendiğiniz bir şarkının istediğiniz yerini kesmenize olanak tanıyan uygulama; zil sesi ayarlamak için de çok ideal.
Snapspeed
Google tarafından geliştirilmiş harika bir fotoğraf düzenleyicisi olan Snapspeed telefonunuzda mutlaka olması gereken uygulamalar arasında yer alıyor.
InstaSwipe
İsminden de anlaşılacağı gibi Instagram da kaliteli içerikler hazırlamanızı sağlayan bir uygulama. Panaromik bir fotoğrafınız varsa, kesintisiz olarak sunmanızı sağlayan bu uygulama ile özellikle galeri oluşturduğunuz gönderilerinizi istediğiniz gibi ayarlamanıza olanak tanır.
Pixlr
Fotoğrafın üzerine yazı ekleyebileceğiniz uygulamayı bu kadar basit anlatmayacağım tabi ki. Milyonlarca fotoğraf efekti bulunan uygulama, kolaj hazırlamak için de çok ideal. Görüntü kalitesi üzerinde de oynama yapmanıza imkan sunan uygulama ile kaliteli fotoğraflar oluşturabilirsiniz.
Mutlaka Yüklenmesi Gereken Diğer Uygulamalar
WeDo
Ben her şeyi unutan ve not alan biriyim. Bundan dolayı hatırlatıcı uygulamaların benim için önemini anlatamam. Android cihazınızda veya iOS cihazınızda kullanabileceğiniz hatırlatıcı uygulama arıyorsanız; WeDo’yu tavsiye ederim. Hem bilgisayarda hem telefonda kullanılması ve entegre çalışması hiç bir şeyi kaçırmamanızı sağlayacaktır.
Yine hatırlatıcı mantığında kullandığım bir uygulama. İnternette denk geldiğim makaleleri okumaya zamanım olmayınca ya hatırlatıcıya eklerdim ya da kendime e-posta gönderirdim. Tavsiye üzerine kurduğum Pocket yardımıma koştu. Pocket denk geldiğiniz makaleleri veya içerikleri daha sonra incelemeniz için kaydetmenize olanak tanıyor. Ayrıca bir diğer güzel yanı da sınırsız depolama alanı sunması ve çevrimdışı da çalışabilmesi.
Universal Copy
Tam istediğiniz metni bulursunuz, üzerine basılı tutarsınız ve zonk! Metin kopyalanamıyor. Hele bir de uzunsa ve yazması zamanınızı alacaksa. Çıldırmamak elde değil. İşte Bu uygulama en çok bu anlarınızda yardımınıza koşuyor. Herhangi bir uygulamada ki herhangi bir metni rahatlıkla kopyalamanıza olanak tanıyor.
Copy Bubble
Windows’un panoya kopyala özelliğini hepimiz biliriz. Android cihazda birden fazla metin kopyalamak için kullanabileceğiniz bu uygulama ile farklı yerlerden metinleri kopyalayarak tutmanızı sağlar. Android cihazlarda bu uygulama ile panoya kopyaladığınız metinleri veya bağlantıları istediğiniz zaman, istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.
İlgi alanınızı belirleyerek, ilgi alanınıza ait fotoğrafları zaman akışınıza anlık sunan bir platform. Kendiniz için oluşturduğunuz dergi ile istediğiniz kişinin veya istediğiniz kaynağın haberlerini kolaylıkla takip edebilirsiniz.
AquaMail
Asus kullanırken Pro versiyonunu aldığım ve sonrasında kullanım alışkanlığından vazgeçemediğim uygulama; AquaMail. Erişilebilir olması, takvim entegresi ile tüm e-posta adreslerimi yüklediğim ve cihazım ile uyumlu çalışması sayesinde her şeye hakim olmamı sağlayan en iyi Android mail uygulamaları arasında ilk sıralardadır.
Mint
Gelir ve giderlerinizi ekleyerek bütçenizi takip etmenize olanak sunan ve size bazı tavsiyeler de veren harika bir uygulama. Diğer bütçe uygulamalarına göre daha sade olması kullanımı çok rahatlatmaktadır. İlk zamanlar pek tavsiyeler sunmazsa da bir ay kadar kullandıktan sonra sizi tanıyarak tavsiyeler sunmaya başlamaktadır.
AutoClicker
Ben oyun oynamaya bile üşenen biriyim. Belirlediğiniz bölgelere belirlediğiniz süre içerisinde tıklanmasını istiyorsanız doğru adrestesiniz. Android cihazlarda otomatik tıklama programları sadece root atılan cihazlara uygun çalışmasına karşın AutoClicker bu teoriyi çürütüyor. Her Android cihazda rahatlıkla kullanabilirsiniz.
QR Code – Barcode
Ne yalan söyleyeyim QR teknolojisini ATM’ler dışında, neredeyse tüm menülerin sanallaşması ile beraber son iki aydır kullanmaya başladım. Android cihazlar QR kodu kamera uygulamasından direkt olarak okutup bağlantıya gitmenize olanak tanıyamıyor. Fakat bu uygulama ile QR kodu okuttuğunuzda şifrelenen metne veya bağlantıya erişebiliyorsunuz.
aRank (1 Mayıs 2022 itibariyle faaliyetlerini durdurdu)
Web sitesi sahipleri için harika bir uygulama. Sitenize ait Alexa değerini Android uygulama sayesinde günlük olarak izleyebiliyorsunuz. Gelişimini kaydetmesi de büyük avantaj sağlıyor. 33 gündür kullandığım uygulama her gün bana Alexa değerini sorgulamak için hatırlatma yapıyor. Favorilere eklediğim sitelere ait Alexa değerlerini gün gün görebiliyorum.